srijeda, 18. travnja 2018.

Noć knjige na Griču 2018!


Što? U "Noći knjige", u ambijentu knjižnice DHMZ-a na Gornjem Gradu s pogledom na Štrosmajerovo šetalište i platane, s veseljem najavljujemo još jednu Noć knjige na Griču. Želimo u toj noći skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Knjigom proslavljamo obljetnicu 50 godina istraživanja i 70 godina djelovanja DHMZ-a. Prošetat ćemo s Milanom Sijerkovićem suncem obasjanim i vjetrom okupanim otokom  Mljetom i saznati o ćudima njegove klime. Govorimo o zvučnim knjigama i najstarijoj knjigovežnici u Zagrebu. Zatim se u pratnji intrigantnog i liričnog agrometeorologa, pisca i vrsnog kuhara ribarskih egzistencijalnih zalogaja,  Marka Vučetića, vraćamo moru i zagonetkama 160 godišnje postaje na Hvaru. Tajnu bračkog povjetarca doznajemo  od  Ive Lukšića, meteorologa i bračanina.

Osim na zaljubljenike u tiskanu knjigu mislili smo i na generaciju 21.-g stoljeća kojima su računalo i mobitel generatori pismene kulture.


Kada? 23.04. ponedjeljak od 18 sati

Gdje? Knjižnica Državnog hidrometeorološkog zavoda, Grič 3

Nastupi: Branka Ivančan-Picek, Milan Sijerković, Marko Vučetić, Marija Mokorić, Ivo Lukšić, Vesna Hrkač, Ivan Guettler i Tanja Likso

 Sve to i mnogo više uz mudre ljude, znalce struke, mnogo smijeha, knjige, kolače i Palunkovu zakusku na kraju!