ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

Besplatno nabavite dobre knjige



Noć BookCrossing-a u Centru za kulturu Trešnjevka
13.1.2016 od 18.00 do 21.00

 CeKaTe je mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu posebnu knjižnicu i besplatno nabavit dobre knjige, ali i donirat drugima svoje knjige.

Adresu
Centra i popis knjiga pogledajte na: cekatebookcrossing.

Također će se održavati edukacije građana o načinu uključenja u ovaj pokret. Saznat ćete i kako možete unijeti u popis knjige koje sami želite donirati.

Što je BookCrossing?

To je svjetski pokret izrastao na ideji da knjigu treba osloboditi, pomoći joj da s police iskorači u svijet i nađe svog čitatelja. Temeljen je na principu darivanja i slobodne razmjene. Dovoljno je odlučiti darovati knjigu, označiti je naljepnicom koju se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com.
U naljepnicu se upiše jedinstveni identifikacijski broj BookCrossinga (BCID). Označenu knjigu zatim možete ostavit na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu, kako bi ju mogli pronaći i preuzeti drugi
zainteresirani čitatelji.
 Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje, i nastavlja se lanac čitateljske razmjene. Putovanje knjige koja je ušla u BookCrossing može se pratiti uz pomoć identifikacijskog broja upisanog u naljepnicu (BCID), dakako uz pretpostavku da novi čitatelj taj broj upiše na službenoj stranici BookCrossinga i na taj način javi da je knjiga kod njega.
Ovu lijepu i korisnu akciju započela je 2011. Nacionalna i sveučilišna knjižnica.Pridružili su se mnogi, a među prvima Knjižnica Državnog hidrometeorološkog zavoda..

Spomenimo još da je do danas u svijetu podijeljeno preko 15 miliuna knjiga!