nedjelja, 4. prosinca 2016.

Osigurana nabava baza podataka u 2017. godini!



25. studenog 2016. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja  potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici za projekt „Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori“ iz Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.".

Ukupna vrijednost projekta je  133.760.000,00 kn, od kojih se 113.696.000,00 kn sufinancira sredstvima iz Europskoga socijalnog fonda. Projekt će trajati idućih pet godina i cilj mu je  povećanje dostupnosti i korištenja međunarodno relevantnih elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija kako bi se povećala kvaliteta znanstvenoga rada hrvatskih znanstvenika te osigurala međunarodna vidljivost njihovih znanstvenih rezultata.


Aktivnosti ovoga projekta primarno su usmjerene na nabavu inozemnih znanstvenih časopisa i baza podataka uz nacionalne licencije i osiguranjem pristupa elektroničkim časopisima i bazama podataka. Planira se  godišnje sklopiti deset ugovora s izdavačima elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija koji će pokrivati sva područja znanosti. 
Važno je i da će se omogućiti edukacija  500 osoba (profesora, asistenata, nastavnoga osoblja, studenata i ostalih) iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Više informacija može se pročitati na strnicama MZOS i NSK!