petak, 12. travnja 2019.

Noć knjige na Griču 2019!




Što? U Noći knjige u ambijentu knjižnice DHMZ-a na Gornjem Gradu s pogledom na Štrosmajerovo šetalište i platane, s veseljem najavljujemo još jednu Noć knjige na Griču. U Noći knjige 2019.  posebna pozornost posvećena je  temi Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa.


Naši junaci dali su neizmjeran doprinos znanstvenom razvoju meteorologije i srodnih disciplina jer su postavili standard znanstveno-istraživačkom radu u počecima djelovanja DHMZ-a. To su još meteorolozi pisci i putopisci koji o svojim putovanjima i istraživanjima pišu kao što se piše o proljeću, ljubavi i duši. 

Umiju probrati i probrano duhovito, pronicavo i vrckavo ispričati.  Divimo se skladu, suptilnosti i ljepoti njihovog  jezika, nepoznatim i čudesnim riječima. Naše znanstvenice pjesnikinje, glazbenice  i petrarkistice progovaraju snagom ženske iskrenosti i donose mirise plavih promjena. Prizivaju nas Suncu, mjesecu i cikličnosti godišnjih doba.  Povrh svega, svi oni i one,  vruhunski su stručnjaci i dragi ljudi. U Državnom hidrometeorološkom zavodu naši junaci su glavni nositelji radnje, visokih ciljeva, optimizma, vjere u vlastite snage, motivacije  i sustava vrijednosti. Centrifugalna su sila za sve generacije.





Kada? 23.04. utorak od 18 sati



Gdje? Knjižnica Državnog hidrometeorološkog zavoda, Grič 3



Nastupi: Davor Nikolić, Branka Ivančan-Picek, Iris Odak Plenković, Tatjana Vujnović, Ivana Marinović, Marko Vučetić







Motivi: učenje, druženje, veselje                                

Tijek radnje: vrckav, promijenjiv, neizvjestan           

Likovi, akteri,junaci: vi & ja, mi,  meteorolozi svi!