četvrtak, 3. ožujka 2016.

Jezikova juha

Reci to glasno i bezopasno!


     Tvrtka za oglašavanje na javnim prostorima Outdoor Akzent pokrenula je promotivnu kampanju "Reci to glasno", koja je osim reklame za tu tvrtku dala širokoj populaciji rijetku priliku da demokratično objavi svoje poruke na reklamnim panoima. Publika je kreirala preko deset tisuća plakata kojima su glasači dodijelili gotovo milijun glasova!
Izdvajamo nekoliko najzanimljivijih:






Naš mali natječaj

Oni koji to požele mogu iskušati svoju jezičnu kreativnost  i duhovitost. Pošaljite nam u komentaru posta  svoju poruku – slogan koja se tiče aktualnih pitanja klime, zaštite okoliša ili neku vezanu uz vrijeme i prognoze.  Najduhovitije ćemo nagraditi knjigom!
 



1 komentar:

  1. Baš na 8. marta (ne ulazi u konkurenciju)

    Začarana palača. Tko želi ući mora staviti krinku ako je nema. Za ljepotu i dušu. Za usta i oči. Visoke pete i slično. Deasel jeans. Sandale Miu Miu. Kupaći kostimi izrađeni za šou. Kacige i čizme.

    Moda na godišnjem odmoru. Počasti se trendovskim izgledom. Pretjeraj sa zlatom, dodacima i bojama. Preplanula je put uvijek moderna. Ljetni užici. Jesenska frizura. Keune. Mirišem plavo. Mirišem crveno.Viski pod povećalom. Jela s gljivama za jesenske dane. Zvijezda majoneza. Pileća juha za dušu kad kiša pada.

    Lepotni kažipot. Vrhunac večeri. Ekstravagantna crvena haljina. Samooblikovanje. Vaše drugarice na radnom mjestu vas promatraju. Prognoziraju. Njegujte nokte novim Revlonom. Varteks ima rješenje. Zima je često nemilosrdna. Temperature u ekstremima. Koža pati, lice, usne, ruke. Izvršiteljica tuđe volje.

    Otporna na smrt. Prozor u dvorište. Muškarci više vole plavuše. Pjevajmo na kiši. Zreli mango, kadar drugi. Oblizujem usta. Tko i zašto: razlozi i metode istraživanja. 8. mart ili Valentinovo. To bi postala i to si mogla biti...Da nisi ono što jesi.

    Svemu ističe rok trajanja. Planiram što ću raditi sutra. Nema odgode. Ne zaboravljam. Moja je dužnost smiješiti se. Ljubazna sam prema susjedu na stubištu i djetetu na cesti. Ljudi su različiti. Nisu svi zadovoljni svojim običnim životom.

    Kad je večer tako topla i proljetna nikad ne znam koliko priča šeta ulicom. Zaustavljaju se i s oklijevanjem ponovo kreću dalje. Neke priče završavaju. Neke su u sredini. Moja je.
    Neposlušna kosa. Život kućanice, život znanstvenice.
    Šutnja nije zlato. Opet ulazim. ( U priči su korištene reklame iz davnina.)

    OdgovoriIzbriši